Se film og tv i skolen - aktivt
Dette indlæg er lavet for at fformidle at brug af skærme ikke kun har sin berettigelse, når eleverne er kreative og skabende. Der er findes rigtig meget godt indhold, som det giver mening at konsumere.
Måske kender du situationen i skolen, hvor du som underviser har fundet en super god film eller dokumentar, som lige passer ind i et forløb - men... flere af eleverne kobler fra, eller måske endda falder i søvn.
Jeg har været der, hvor jeg stort set ikke længere så film og tv i skolen. Men så fandt jeg løsningen: Flere skærme! Det handler om at holde eleverne aktive og igang. Det er især en god måde under at arbejde på, når det er tv-udsendelser eller dokumentarer, hvor eleverne skal forstå og arbejde med det faglige indhold.
I al sin enkelhed, drejer det sig om at eleverne går sammen to og to med hver deres skærm. Den ene sidder med et dokument med en række kronologiske spørgsmål til filmen på. På den anden computer kører tv-udsendelsen.
Hvis tv-udsendelsen er fra mitcfu (og det er den nok), kan man som underviser oprette spørgsmålene som kapitler til udsendelsen.
Dermed kan eleverne selv pause og spole tilbage for at svare på spørgsmålene. Det giver en god dynamik og det giver eleverne mulighed for at samtale om de forskellige spørgsmål - hvilket vi jo ved at en god læringssituation.
Som underviser har du så mulighed for at gå rundt til grupperne og snakke om det de ser og være mest omkring dem som har mest brug for hjælp.
Og så til det oplagte kritikpunkt. Jamen går eleverne ikke bare ind på alle mulige andre sider, når de sidder der med deres skærme - de kan da ikke styre sig med en skærm i hænderne?
Til det er mit svar. Nej, det gør de ikke - ikke de elever jeg har arbejdet med. De har fået en opgave, der skal laves og afleveres. Den har de fået et tidsrum til at lave det i - og så er det faktisk det de gør.
Kommentarer
Send en kommentar